Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ما با تو سربلندیم» مشتمل بر ۱۸ قطعه شعر است، روایتی شاعرانه از سیره و زندگی شهید سلیمانی است که به کوشش حامد محقق و بابک نیک طلب گردآوری و چاپ شده است. نوجوانی به واسطه شرایط خاصی که دارد، دقیقا همان سنی است که بیش از همیشه توجه انسان‌ها به مفهوم قهرمان جلب می‌شود. در چنین شرایطی بهترین راه برای آن که نوجوانان را به سمت الگوی مناسب سوق داد، معرفی قهرمان‌های واقعی از همان زیست و بوم است؛ قهرمان‌هایی که درست در همان آب و خاکی بزرگ شدند که نوجوانان ما در آن زیست می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجموعه شعر «ما با تو سربلندیم» برای معرفی یکی از این قهرمانان تالیف شده است. اثری از انتشارات به‌نشر که به کوشش حامد محقق و بابک نیک طلب گردآوری و چاپ شده و شهید حاج قاسم سلیمانی را به عنوان سوژه محوری خود انتخاب کرده است.

قهرمانی که بهترین ویژگی‌ها را برای الگوسازی برای نوجوانان را دارد. منش قهرمانانه و رشادت‌های منحصر به فرد این شهید عزیز در مواجهه با دشمنان در کنار روحیه مردانگی در مواجهه با مشکلات و افتادگی او در برابر مردم همه از ویژگی‌هایی بود که می‌توان آن را به عنوان ویژگی‌های یک قهرمان به نوجوانان امروز معرفی کرد.

«ما با تو سربلندیم» که مشتمل بر ۱۸ قطعه شعر است، روایتی شاعرانه از سیره و زندگی شهید سلیمانی است. روایتی به زبان شعر که هر کدام سروده یکی از شاعران کشورمان است. خبر‌های سرخ از منیره هاشمی، در قصه‌ها از مریم زارعی، رسم خوبی از مرضیه تاجری، او همیشه هست از حامد محقق، مانند تو مرد می‌شوم من از اسماعیل صوفی نژاد، چراغ آسمان از محبوبه صمصام شریعت، سردار دل‌ها از طاهره اکرمی، در راه تو از سمیه قبادی، جاری‌تر از رود از دادیار حامدی، غیرت همیشه برجاست از اکرام السادات هاشمی پور، آفتاب تاریخ از طیبه شامانی (طناز)، تو لبخند درختی از مهدی طراوتی توانا، شوق از محمد عزیزی (نسیم) و شعر‌های آیه شهادت، حال و هوای آسمانی، حاج قاسم، سهم آسمان، صبح جمعه از سمیه تورجی اشعار این مجموعه را شامل می‌شوند.

در این اشعار به موضوعاتی همچون بی‌بدیل بودن جایگاه حاج قاسم سلیمانی در میان مردم و تاثیر حضور او در حفظ امنیت و آرامش جامعه ایرانی اشاره شده است. به تعبیر مرضیه تاجری در شعر «رسم خوبی»:

مرز میهنم با تو
استوار و محکم شد
از هوا و از خاکم
شرّ ِ دشمنان کم شد.

اما یکی دیگر از مفاهیم مورد اشاره در این کتاب ادامه‌دار بودن راه شهید سلیمانی به عنوان یک اسطوره و قهرمان ملی است. موضوعی که انتقال آن به نسل جدید به ویژه نوجوانان و جوانان از اهمیت بسیاری برخوردار است. اسماعیل صوفی‌نژاد در بخشی از شعرش با عنوان «مانند تو مرد می‌شوم من» در این کتاب می‌گوید:

سردار قسم به خون پاکت
مانند تو؛ مرد می‌شوم من
سرباز مطیع امر رهبر
جان و تن من فدای رهبر

همچنین طاهر اکرمی نیز در شعر «سردار دل‌ها» به این موضوع با بیانی دیگر اشاره کرده است:

رفته‌ای و می‌خروشد
لشکری از خون پاکت
برجهان می‌تابد آرام
آفتاب تابناکت

روحیه قهرمانانه و رشادت‌های غیورانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دیگر موضوعی است که در اشعار این کتاب مورد ستایش قرار گرفته است. در شعری با عنوان «غیرت همیشه برجاست» از اکرم‌السادات هاشمی‌پور می‌خوانیم:

وقتی که غیرتت را
دشمن به چشم خود دید
از ترس گام‌هایت
مانند بید لرزید
با نام حاج قاسم
غیرت همیشه برجاست
دنیا بداند این مرد
از خاک میهن ماست

مجموعه شعر «ما با تو سربلندیم» از جمله آثار حاضر در پویش «قهرمان من» است. این پویش به بهانه اولین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و با هدف معرفی و عرضه محصولات کودک و نوجوان با محوریت این شهید عزیز به همت مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی «ایران نوشت» برگزار می‌شود.

«قهرمان من» قصد دارد تا ضمن اطلاع‌رسانی و معرفی محصولات تولید شده در راستای ادای دین تولیدکنندگان به این شهید بزرگ، بستر‌های تهیه این محصولات را برای مخاطبان سراسر کشور و علاقمندان حاج قاسم سلیمانی فراهم می‌کند. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی www.ghahreman.ir مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شهدای مدافع حرم محور مقاومت ما با تو سربلندیم حاج قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۲۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «باران گرفته است» نوشته احمد یوسف زاده به تازگی توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود. این کتاب داستانی مستند از کودکی، نوجوانی و جوانی شهید حاج قاسم سلیمانی است.

یوسف زاده درباره این کتاب می گوید: به عنوان کسی که حدود دو سال با کودکی حاج قاسم زندگی کردم و در مورد ایشان و خانواده محترمشان تحقیق کردم باید بگویم زندگی حاج قاسم از همان کودکی یک زیست ساده، صمیمی و بی آلایش است. قرار بود اسم کتاب رو خوش مهر بگذاریم و دلیل آن این بود که حاج قاسم از کودکی مهرش به دلش همه می‌نشست.

یوسف زاده در مورد سبک زندگی حاج قاسم ادامه داد: ما در مورد حاج قاسم با یک کودک روستایی کم برخوردار مواجه هستیم که در آنجا رشد و زندگی می‌کند و مستقل به شهر می‌آید و هر لحظه ممکن بوده در آنجا دچار آسیب‌هایی شود کما اینکه حتی یکبار با گروهی آشنا می شود که عضو سازمان مجاهدین خلق بوده اما حاج قاسم از همه این موانع و دام‌های دوران طاغوت و پر التهاب انقلاب اسلامی عبور می‌کند.

این نویسنده دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در در مورد اهمیت دوران کودکی حاج قاسم گفت: البته که یکی از مهمترین برهه‌های زندگی حاج قاسم دوران کودکی وی و تربیت یافتن در یک خانواده ساده با پدر و مادری روستایی که انسانهای پاک، دانا و با بصیرت دینی بالایی بودند.

وی افزود: خود حاج قاسم هم افتخار می‌کند که پدرش حتی در حد یک دانه گندم نان حرام به خانه نیاورد. وقتی با اهالی روستا حرف می‌زدم حرفشان این بود که با داشتن پدر و مادری مثل مشت حسن و مشت فاطمه طبیعی است که پسرشان حاج قاسم شود. یوف زاده در پایان تأکید کرد: کودکی حاج قاسم می‌تواند برای نسل‌ جدید هم الگو باشد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

رادیوی فیلیپس هلندی بزرگ و سنگین بود. شصت سانت طول، چهل سانت عرض و بیست سانت قطر داشت. آن قدر سنگین بود که باید روی دوش حمل می شد. به لطف دوازده باطری «ریواک» بزرگ که پشتش می خورد، صدایش شفاف و قوی بود.

بعد از تعطیلی تابستان، وقتی تشکری برای سال دوم به قنات ملک آمد، رادیو شد نقل محافل روستا. شب ها، اکبر و حسین و صفدر و مش حسن و خیلی از هالی روستا در اتاق تشکری محفل می کردند. تشکری به آن ها علاقه مند شده بود و از هم نشینی شان لذت می برد. مردان روستایی رادیو گوش می دادند و خاطرات شیرین خود را برای هم تعریف می کردند و بلند بلند می خندیدند. تشکری برایشان چایی درست می کرد و بی آنکه دلیل خنده شان را بداند، تا آخر شب، که «داستان شب» را گوش می دادند، پای صحبتشان می نشست. مردها تا بروند به خانه هایشان، هر کدام دوازده سیزده استکان چای سر کشیده بودند.

آقای مدیر در خانه هر کدام از اهالی که برای شام دعوت می شد، رادیو را هم با خود می برد. با بلند شدن صدای رادیو، همسایه ها هم می آمدند و در سیاه چادر یا اتاق می نشستند و دوباره سر صحبت های بی پایان باز می شد. یک روز آقای مدیر بی رادیو به مهمانی رفت. در روستای آن طرف رودخانه عروسی دعوت بود. الاغی آوردند و آقا معلم را، که کت و شلوار شیکی پوشیده بود، با عزت و احترام سوار کردند و بردند به طرف محل عروسی. جمعیت زیادی آمده بودند. براهی هر طایفه ای جاهای خاصی مشخص شده بود که بنشینند و چای و ناهار بخورند. وقتی الاغ آقای تشکری به محدوده خانه داماد رسید، سازی و دهلی ها در حالی که می زدند و می نواختند، به استقبال آمدند.

***

قیافه قاسم در آن سن و سال دوست داشتنی بود. هنوز پشت لبش سبز نشده بود. می خواست به جایی برسد. می خواست کار ناتمام برادرش حسین را تمام کند. می خواست نه تنها وام پدرش را بپردازد، بلکه برای خودش هم زندگی خوبی بسازد. کار می کرد، سفت و سخت. حتی کارهایی که وظیفه اش نبود. وقتی ماشین حمل خواربار آن طرف خیابان هتل بوق می زد، تا یوسفی باخبر بشود، سومین حلب هفده کیلویی روغن را هم از پله ها بالا آورده و در انبار گذاشته بود. آقای هروی، همان جوان خوش تیپ خشکشویی اکسپرس، از فرزی قاسم کیف می کرد. یک روز وقتی داشت لباس های مشتری ها را اتو می کرد، دید قاسم نوجوان قالب های بزرگ یخ را با همان هیکل کوچکش از راه پله بالا می برد. دلش به حال او سوخت و با هم دوست شدند. عشایرزاده با نمک، در روزهای شلوغ هتل، به ویژه در ماه رمضان، برای اینکه بتواند با همان زبان روزه کارش را تند و سریع انجا بدهد، کفش هایش را در می آورد و در این لحظات دیگر انگار روی زمین راه نمی رفت، بلکه می لغزید!

این کتاب با ۲۳۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان توسط انتشارات مکتب حاج قاسم در نمایشگاه کتاب عرضه می شود.

کد خبر 6099526 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • مرکز مطالعات عراق با ۷۰ عنوان به نمایشگاه کتاب رسید
  • تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۳
  • تصویری دیده نشده از شهید زاهدی در کنار حاج قاسم و شهید کاظمی
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • رضایت استاندار قزوین از اجرای طرح «دختران حاج قاسم»
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • تماس منافقین برای تخلیه اطلاعاتی پرستار بیمارستان محل حضور شهید سلیمانی‌ | بشنوید
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم